Veelgestelde vragen - Monitoring

Waarom doet Klimaatgarant aan monitoring?

Naast een garantie op de werking van de technische installaties geeft Klimaatgarant ook garantie op de energieprestatie. Ongeacht of dit een (bijna) energieneutrale koopwoning (BENG), een huurwoning met energieprestatievergoeding (EPV) of een Nul-op-de-Meter (NOM) woning betreft. De energieprestatiegarantie is mogelijk, omdat we al meer dan 15 jaar onze energiesystemen na oplevering blijven monitoren. Volledig binnen de wettelijke kaders van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Hierdoor hebben we een grote database opgebouwd, met data van meer dan 15.000 woningen en appartementen. Door deze data te analyseren, weten we exact hoe onze installaties zich gedurende hun levensduur gedragen én wat ervoor nodig is om onze belofte waar te maken.

Welke waarden worden door Klimaatgarant gemeten?

We registreren onder andere: de gemeten temperatuur, de temperatuurinstelling, de ventilatie-installatie en de opwek van de zonnepanelen. Op basis van deze informatie analyseren we of de installatie goed functioneert.

Hoe wordt monitoring geregeld met de bewoners?

Als bewoner moet u altijd toestemming geven voor de monitoring. Pas daarna krijgt u toegang tot het monitoringsportal, waarop u de monitoring van uw eigen woning kunt volgen. De monitoring van uw energiesystemen voldoet volledig aan de wettelijke kaders van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Voordat u toestemming geeft, wordt u duidelijk door ons geïnformeerd over waar uw gegevens voor gebruikt zullen worden en hoe lang de data wordt opgeslagen.

Hoe zit het met privacy?

De monitoring van onze energiesystemen voldoet volledig aan de wettelijke kaders van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).